Even kennis maken

Mijn naam is Bert Kruis, ik heb gediend bij het Unifil bataljon in Libanon van aug. 80 tot feb. 81 op post 7-17 in het Charly gebied. Ik kijk terug op een mooie zinvolle en soms ook spannende uitzending.
In het dagelijks leven werkzaam als distributie manager bij HMZ Fashiongroup in Zoeterwoude, een groothandel in promotionele textiel.
In mijn vrije tijd geef ik duikinstructie  als PADI Master Instructor en ben gepassioneerd duiker. Omdat ik erachter kwam dat er veel duikende veteranen zijn ontstond het idee om de facebook community “Veterans Dive Team Holland” te starten. Een plaats waar iedereen welkom is en waar je geen lid van hoeft te worden.

Een plaats waar we bekendheid en erkenning willen geven aan hen die waar ook ter wereld een bijdrage hebben geleverd, of leveren, aan de veiligheid, veel van deze werkzaamheden bevinden zich ook onder het water oppervlak. Door alle overheids diensten in allerlei omstandigheden.
We willen een plaats zijn waar veteranen van alle eenheden en/of uitzendingen welkom zijn en waar we met elkaar onze passie en kennis kunnen delen.
Ook mensen met PTSS zijn bij ons van harte welkom, de community wordt ondersteund door Veteraan en Thuisfront en het Veteranen Instituut. Een aantal van ons zijn geregistreerd als “nuldelijns helper” en we weten wat er zich afspeelt in veteranenland en kunnen daarmee omgaan. Twee van “onze”veteranen zijn vertegenwoordiger van KNGF Geleidehonden en zijn ook in het bezit van een buddyhond.

Goede contacten zijn er met de Defensie duikschool, brandweer, politie en verschillende instanties die zich beroepsmatig met duiken bezig houden.

Onder andere Seashepherd en Mad Medic zijn een vaste deelnemer aan onze evenementen, ze zullen ook deze editie weer aanwezig zijn met een informatie stand.

Een aantal keren per jaar organiseren wij betaalde en gratis activiteiten waar we met elkaar een leuke en/of informatieve dag hebben al dan niet gecombineerd met duiken.
Zo hebben we inmiddels een aantal  aansprekende events gehad zoals  een clinic waarna we met een rebreather het zwembad in konden.
We zijn op bezoek geweest in de “Triton” de locatie waar de defensie duikschool ook haar duikers traint. NEMO 33, het diepste zwembad van Europa in Brussel.
We hebben voor het tweede achtereenvolgende jaar een aantal lezingen verzorgd op de jaarlijkse beurs Duikvaker in Houten.

Op 7 oktober 2017  hadden we voor de vijfde keer de landelijke veteranen duikdag. Vorige edities werden door ruim 100 personen bezocht.
In nauwe samenwerking met het Veteranen Instituut en het BNMO organiseer ik dit jaarlijks event.

Het Veterans Dive Team Holland heeft geen commercieel oogmerk,middelen om de events van de bekostigen komen volledig uit giften en donaties. Daar waar we tekort komen vragen we steun van de duikende veteraan zelf. Om meer bekendheid te krijgen en informatie te geven, staan we regelmatig op diverse veteranen dagen door het hele land.

Naast deze activiteiten  bieden we ook de mogelijkheid om duikopleidingen te volgen, we zijn bevoegd en ervaren in het opleiden van duikers op het niveau van beginner tot en met instructeur.
DiscoveryDivers in Veenendaal is daar onze partner, voor elke veteraan geld een vaste korting van 15% op de cursusprijs.  www.ddivers.nl

Michel Quint PADI course director en commercieel duiker staat met zijn staff garant voor een zeer hoge kwaliteit van lesgeven.
Van beginner tot en met professional wordt iedereen met plezier, kennis en kunde opgeleid in een ongedwongen sfeer.
Er is een ruime ervaring aanwezig om garanties tot slagen te kunnen geven.

Wij hopen u op een van onze events te mogen begroeten, hou hiervoor onze facebookpagina in de gaten. Hier zullen alle events aangekondigd worden.